Video | How to - Peddel recyclen!Voor onze nieuwe boot hadden we een aantal dingen nodig bij een bootaccessoires winkel en tijdens het rondlopen kwam ik een oude peddel tegen. Het leek me een leuk idee om deze peddel te recyclen door hem een nieuw kleurtje te geven en het met wat touw af te maken. Mijn moeder kon hem gelukkig een leuk plekje geven bij de keuken, dus namen we hem mee om hem op te knappen.

Benodigdheden
- Een oude peddel
- Schuurpapier 
- Verf
- Een kwast
- Touw
- Aansteker
- Lijm(pistool) 

De peddel stond waarschijnlijk al een tijdje in de winkel en was dus heel erg stoffig, daarom hebben we eerst de peddel stofvrij gemaakt met een vochtig doekje. Om de verf goed te laten hechten hebben we hem eerst goed geschuurd en nog een keer afgenomen met een doek.

De kleur van de peddel kun je helemaal zelf bepalen, maar wij hebben gekozen om een blauwe kleur met wit te mengen om deze iets lichter te maken. De verf die we gebruikt hebben is van de Action en is te vinden bij de schilderdoeken. Het fijne aan deze verf is dat we maar één laag hebben moeten gebruiken om de peddel een egale kleur te geven, maar je kunt er ook voor kiezen om toch een tweede laag aan te brengen. Het is bijvoorbeeld ook leuk om hem twee kleuren te geven, of om een tekst (beach, sea enz.) op de onderkant te verven met een stencil.

Omdat we voor één kleur gekozen hebben wilden we hem toch iets opleuken door touw om de peddel heen te wikkelen. Dit touw hebben we bij dezelfde bootaccessoires winkel gekocht, maar is vast en zeker ook in andere winkels te vinden. We hebben het touw afgemeten en de uiteinden met een aansteker verwarmd, zodat het touw niet uit elkaar kan vallen. Het touw hebben we vervolgens om de peddel heen gewikkeld en de uiteinden vastgelijmd met een lijmpistool.

Peddels in woonwinkels of tuincentra kunnen best prijzig zijn, maar door deze oude peddel op te knappen hebben we geld bespaard én konden we zelf bepalen hoe de peddel eruit kwam te zien!

0 reacties:

Een reactie posten

 
Welkom op mijn blog! Ik ben Melissa, 21 jaar en schrijf hier over alles wat ik leuk vind: DIY, recepten, een klein beetje beauty en nog veel meer. Laat vooral tips en ideeën achter in de reacties of via het e-mail adres op de contact pagina.

Mywondergarden
BlogSociety